Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، روند سقوط شهر‌های افغانستان به دست طالبان ادامه دارد و کمتر شهر‌هایی هستند که در اختیار این گروه قرار نگرفته باشد. در پی این تحولات، تجارت افغانستان با ایران به طور کلی قطع شده است و در حال حاضر تمام مرز‌های افغانستان توسط طالبان مسدود شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درگذشته برخی درگیری‌ها در هرات، بین طالبان و نیرو‌های دولتی افغانستان زمینه ساز افزایش تقاضا برای دلار در شرق کشور شده بود. در این گزارش می‌خواهیم تاثیر این قطع رابطه تجاری و اقتصادی با کشور افغانستان را بررسی کنیم.

برای بررسی این تاثیرات به سراغ کارشناسان اقتصادی رفتیم و مشکلات را از زبان آن‌ها جویا شدیم.

تجارت به افغانستان متوقف شد

ابوالفضل زهره وند، سفیر سابق ایران در افغانستان و کارشناس در حوزه اقتصادی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: قطعا در شرایط فعلی سطح روابط ایران با افغانستان در حوزه تجارت به صورت معلق درآمده است، زیرا وضعیت هرات و شهر‌هایی که با ایران ارتباط مستقیم داشتند، در حال حاضر معلوم نیست.

او ضمن اشاره به شرایط نامساعد تجاری در افغانستان بیان کرد: کشف ارز و فروش کالا در افغانستان با اخلال جدی مواجه است.

کارشناس اقتصادی در رابطه با تجارت ایران تصریح کرد: کالا‌های ایرانی به دلیل نوع و کیفیتشان و نیاز منطقه‌ای قابلیت آن را دارند که به کشور‌های CIS و منطقه ارسال شوند و بازار خودشان را همچنان دارند، اما در رابطه با بازار افغانستان باید گفت که همچنان به حالت تعلیق قرار گرفته است.

این کارشناس اقتصادی گفت: در افغانستان به دلیل کاهش ارز افغانی در حال حاضر ریال ایران تقاضای بالایی دارد، زیرا در افغانستان ارز افغانی را به ریال ایرانی تبدیل می‌کنند به همین دلیل قیمت ریال در حوزه هرات و افغانستان افزایش چشمگیری پیدا کرده است.

زهره وند ضمن اشاره به کاهش صادرات به ایران از جانب افغانستان بیان کرد: صادرات به ایران با هدف کسب دلار انجام می‌شود و قاچاقچیان افغان این کار را تنها برای به دست آوردن دلار انجام می‌دهند به همین دلیل تقاضای دلار در بازار افزایش می‌یابد و در پی آن قیمت دلار هم بالا می‌رود، اما شرایط کنونی و بسته شدن مرز‌های افغانستان این قاچاق را به صفر رسانده و این میزان تقاضا در بازار ارز را کاهش داده است.

او بیان کرد: تحولات اخیر در افغانستان تاثیر بسزایی در بازار ارز ایران نداشته و بیشترین تاثیرات و ضرر‌ها را خود کشور افغانستان متحمل شده است.

علی اصغر سمیعی یکی دیگر از کارشناسان اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: آنقدر که تحولات داخلی و نابه سامانی‌های داخلی می‌تواند بر بازار تاثیرگذار باشد، تحولات و مسائل خارجی نمی‌تواند تاثیرات خاصی داشته باشند.

او ضمن اشاره به متاثر بودن قیمت ارز به حجم نقدینگی، نرخ بهره و تورم، بیان کرد: باید به طور منظم نرخ پول ملی با تفاضل نرخ‌های بهره و تورم در ایران و کشور‌های حوزه دلار تعدیل و تصحیح شود و اگر این گونه عمل نشود به معنای آن است که نرخ‌های غیر واقعی در بازار حاکم شده، حتی اگر نرخ‌های غیر واقعی و دستوری، بهانه‌های خیرخواهانه هم داشته باشد، باز هم اثر منفی خود را بر اقتصاد باقی می‌گذارد و باعث می‌شود با رخداد‌های ناهنجار، در جهان پر آشوب، بازار داخل گرفتار تلاطم‌ها و نوسانات ویرانگر شود.

این رئیس سابق کانون صرافان گفته‌های خود را این گونه ادامه داد: باید اراده و شجاعتی حاصل شود و تصمیم به جراحی و اصلاح نظام اقتصادی کشور گرفته و اجرا شود، آن گاه دیگر از هیچ حادثه‌ای بیم آسیب به بدنه اقتصاد کشور نمی‌رود.

سخن پایانی

طالبان حالا به نزدیکی کابل رسیده و مهم‌ترین ایالت‌های افغانستان را هم اشغال کرده است. حالا سوال اقتصادی مهم این است که اتفاقات افغانستان، می‌تواند بر بازار ارز ایران اثرگذار باشد؟ برخی معامله گران اعتقاد دارند که درگیری های هرات، بین طالبان و نیروهای امنیتی افغانستان زمینه ساز افزایش تقاضا برای دلار در شرق کشور شده است.

گزارش از سارا فضلی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نرخ ارز قیمت ارز نرخ دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۴۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران حمله تروریستی هرات را محکوم کرد

سفارت ایران در کابل حمله مسلحانه به نمازگزاران در ولسوالی گذره هرات را محکوم کرد.

سفارت ایران در کابل در اطلاعیه‌ای نوشت سفارت جمهوری اسلامی ایران ضمن محکومیت حادثه تروریستی مسجد امام زمان (عج) ولسوالی گذره ولایت هرات که منجر به جراحت و شهادت جمعی از نمازگزاران شد، خواستار شناسایی و مجازات مرتکبین این جنایت می‌باشد.

در این اطلاعیه آمده است ایران آمادگی خود را جهت تقویت همکاری با حکومت سرپرست افغانستان جهت مبارزه با تروریسم اعلام می نماید.

گفتنی است در حمله افراد مسلح ناشناس به مسجد امام زمان (عج) شهرک اندیشه شهرستان گذره هرات در هنگام نماز مغرب و عشاء جمعی از نمازگزاران به شهادت رسیده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • تحولات جهانی به سود ایران است
  • تردد بیش از ۲۷ هزار تبعه خارجی در افغانستان
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • کریدور ریلی خواف هرات گرفتار تحریم‌ های داخلی است
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • آغاز ساخت بزرگ‌راه هرات - غور
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • ایران حمله تروریستی هرات را محکوم کرد
  • راه درازی تا فعلیت رساندن کامل ظرفیت‌های تجاری ایران و افغانستان داریم